از چرخ آسیاب تا الکتروموتور

در گذشته از نیروی انسانی و حیوانات برای چرخش محورهای تجهیزات مکانیکی استفاده میکردند ولی اکنون با الکتروموتور به سرعت و بهره‌وری بالاتری انجام می‌شود.

در گذشته برای به حرکت درآوردن محور چرخشی تجهیزات صنعتی و تولید نیروی مکانیکی به جهت انجام فرآیند تجهیزاتی همچون چرخ آسیاب از نیروی مکانیکی انسان و یا حیوانات قدرتمند استفاده میکردند، که انجام کارها را دشوار، طولانی و طاقت فرسا می‌کرد. ولی امروزه صنایع با استفاده از الکتروموتور سه فاز میتوانند کارایی و بهره‌وری به مراتب بالاتری داشته باشند.

تاریخچه نیروی مکانیکی

در سال 1887 اولین الکتروموتور توسعه یافته توسط تسلا اختراع شد، و از نیروی الکترومغناطیس برای به حرکت درآوردن تجهیزات مکانیکی به جای حیوانات استفاده میکرد که باعث بالا رفتن بهره‌وری و کارایی در کارها شد.

بخش‌های یک الکتروموتور

بخشهای اصلی یک الکتروموتور سه فاز معمولا به 10 بخش کلی تقسیم می‌شود که در ادامه به معرفی آن می‌پردازیم:

  • Terminal box: محفظه ورودی بلبرنگ است که بر روی آن بسته میشود.
  • Bearing: بلبرنگ، که وظیفه کاهش اصطلاک چرخش را بر عهده دارد.
  • Shaft: واحد چرخش به صورت دوار که برای انتقال نیرو از یک قسمت به سایر اجزای الکتروموتور است.
  • Rotor: قسمت گرداننده – روتور که نیروی مکانیکی را منتقل کرده و یا با چرخش در میدان مغناطیسی نیروی الکتریکی تولید می‌کند.
  • Stator: بخش ثابت و غیر متحرک الکتروموتور می‌باشد که بزرگترین قسمت آن را به خود اختصاص داده است.
  • Connection box: به عنوان قاب میباشد، بر روی موتور الکتریکی قرار میگیرد تا اتصالات موتور را محصور کند تا حرکت نکند.
  • Terminals: دسترسی به سیمهای سه فاز از این درچه انجام میگیرد.
  • Housing: محل قرار گیری بر سطح زمین یا محل تعبیه شده برای آن که با توجه به مکان خاص بر روی آن قرار میگیرد.
  • Fan: حرارت ایجاد شده در داخل را به سمت بیرون برده تا هوای داخل الکتروموتور خنک شود.
  • Deflection cover: روکشی که فن الکتروموتور به داخل آن قرار گرفته و محفظه ی قرارگیرنده الکتروموتور به داخل آن را تشکیل میدهد.

افزایش توان الکتروموتور

هرچه تعداد سیم‌پیچهای دوار بیشتر باشد توان بیشتری میتواند تولید شود، به جهت بالا بردن توان یک الکتروموتور در اختیار داشتن آهن‌ربای مغناطیسی قویتر به ما در ایجاد توان بیشتر کمک بسزایی میکند، شایان ذکر است که به جهت افزایش توان، گیربکس‌ها میتوانند توان خروجی موتور را افزایش داده و به گشتاور مورد نیاز برسانند.

پیشگامان تجارت در تامین الکتروموتور

پیشگامان تجارت و توسعه پایدار با تجربه نزدیک به دو دهه فعال در تامین تجهیزات صنایع نفت و گاز آماده همکاری با بخشهای مختلف صنایع کشور بوده و امکان همکاری با تمام کارفرمایان در این حوزه برای مشاوره و فراهم نمودن تجهیزات مورد نیاز رادر اولویت اصلی خود قرار داده‌ایم.

درباره ما

شرکت پیشگامان ماموریت دارد تا با بهره گیری و آموزش نیروهای فنی و مهندسی کار آمد و فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر و بکارگیری آنان در واحدهای مختلف اعم از بازاریابی و فروش ، بازرگانی و مهندسی ، ضمن ترجمه صحیح نیازمندی های صنعت جهت ارائه به شرکت های معتبر خارجی ، مشاور قابل اعتمادی برای صنعت کشور جهت تهیه و تامین و انتخاب بهترین گزینه ها جهت حل مشکلات و محدودیت ها در نتیجه افزایش بهره وری واحدهای متقاضی گردد.

آخرین مقالات

This site is registered on wpml.org as a development site.