شاید برایتان جالب باشد که در رابطه با اولین سناتور زن مجلس سنای ایران بدانید. تا جایی که خاطرمان هست زنان از گذشته تا امروز برای کوچکترین حقوقشان در سراسر جهان و بخصوص ایران جنگیده و تلاش کردهاند. آنها با تمامی این سختیها و فشارها توانستهاند در هر برهه از تاریخ موفقیتهای بسیاری کسب کرده و قدرتنمایی کنند.
اصلا منظور از حقوق زنان چیست؟!
شاید به ظاهر خندهدار باشد که بانوان برای داشتن حقوق اولیه خود و حقوق مشترک با آقایان باید تا این اندازه تلاش کنند. حقوق زنان درواقع چیزی نیست جز داشتن حقوق برابر با آقایان در تمام عرصههای اجتماعی؛ باور اینکه تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد، هردو کامل و بینقص و پر از استعداد، توانایی و قدرت هستند. درک اینکه ما همه انسان هستیم بدون هیچ تفاوتی و فقط با کنار هم ایستادن میتوانیم زندگی زیبایی داشته باشیم.
ای کاش یاد بگیریم باید انسان باشیم؛ فارق از جنسیت. یکی از این زنان موفق ایرانی مهرانگیز منوچهریان، سیاستمدار، حقوقدان، موسیقیدان و اولین سناتور زن ایرانی بود. او سال 1285 در شهر مشهد به دنیا آمد و توانست سال 1325 به همراه 13 دختر دیگر که از نخستین دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه تهران بودند، در این دانشگاه شروع به تحصیل کند.
وی پس از کسب مدرک دکترا در رشته وکالت توانست به عنوان سناتور و اولین بانوی وکیل ایرانی، از سال 1342 تا سال 1351 وارد مجلس ایران شود.
مهرانگیز منوچهریان چه اقداماتی انجام داد؟
خانم منوچهریان در دوران سناتوری و با استفاده از تجربه وکالت خود، در راستای حقوق زنان، اقدامات بسیاری انجام داد. ازجمله این اقدامات می توان به تنظیم قانون حمایت از خانواده اشاره کرد که در راستای آن ، حقوقخانوادگی به بانوان اعطا میشد. وی همچنین پس از پایان دوران سناتوری خود، در سال ۱۹۶۸ توانست جایزه سازمان ملل در زمینه حقوق بشر را دریافت کند. با وجود تلاش های بسیاری که زنان در این راستا در سراسر تاریخ داشته اند بازهم در بسیاری از موارد مانند حقوق خانواده، وراثت، پوشش، تحصیل، خروج از کشور، حضانت فرزند و … در ایران نتوانسته اند که به حقوق برابر و اولیه خود دست یابند.