روز جهانی NGO هر سال در 27 فوریه برگزار می شود. N.G.O، مخفف سازمان غیردولتی است. روز جهانی سازمان های غیردولتی، روزی است که برای به رسمیت شناختن، جشن گرفتن و ارج نهادن به مشارکت های اساسی و تأثیر عمیقی که این سازمان های مستقل بر جهان داشته اند، اختصاص داده شده است.
روز جهانی NGO در لندن، توسط مارسیس لیورس اسکادمانیس متولد شد. این روز در تقویم بین المللی است و همانطور که گفته شد هر سال در 27 فوریه در سراسر جهان برگزار می شود.
در سال 2010 توسط 12 کشور عضو نهمین مجمع غیر دولتی دریای بالتیک شورای کشورهای دریای بالتیک به رسمیت شناخته و اعلام شد و اولین بار توسط سازمان ملل متحد، رهبران اتحادیه اروپا و سازمان های بین المللی در سال 2014 مشخص شد.
تاریخچه روز NGO
در سال 2010 توسط 12 کشور عضو نهمین مجمع غیر دولتی دریای بالتیک شورای کشورهای دریای بالتیک به رسمیت شناخته و اعلام شد و اولین بار توسط سازمان ملل متحد، رهبران اتحادیه اروپا و سازمان های بین المللی در سال 2014 مشخص شد.
هدف از روز جهانی NGO، الهام بخشیدن به مردم برای مشارکت فعال تر در سازمان های غیردولتی (موسسات خیریه، سازمان های غیر دولتی، سازمان های مدنی) و تشویق همزیستی بیشتر بین سازمان های غیردولتی و بخش دولتی و خصوصی است. مفهوم جهانی روز جهانی NGO، جشن گرفتن، بزرگداشت و همکاری سازمانهای غیردولتی مختلف در سراسر جهان است.
بزرگداشت این روز با این هدف است که، سازمان های غیردولتی در سراسر جهان، دانش و تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. هدف آن، آموزش افراد در سراسر جهان در مورد این سازمان ها و تأثیر آنها است. روز جهانی سازمانهای غیردولتی فرصتی برای تجلیل و یادآوری بنیانگذاران، کارمندان، داوطلبان، اعضا و حامیان NGO فراهم میکند.
نقش سازمان های مردم نهاد در حرکت مردم ایران به سمت دموکراسی چیست؟
سازمانهای مردم نهاد ایران، نقش مهمی در حرکت جنبشی مردم به سمت دموکراسی داشتهاند. این سازمانها با ارائه پلتفرمهایی برای آگاهیبخشی، شناسایی مسائل اجتماعی و حقوقی و همچنین تقویت نیروی مردمی، در حرکت جنبشی مردم ایران به سمت دموکراسی مؤثر بودهاند.
برخی از نقشهای اصلی این سازمانها به شرح زیر است:
1. آگاهیبخشی و ترویج ارزشهای دموکراسی:
سازمانهای مردم نهاد با ارائه آگاهیبخشی درباره مبانی و ارزشهای دموکراسی، از جمله حقوق شهروندی، حقوق بشر، آزادی بیان و غیره، در جامعه ایران به افزایش وعدههای دموکراسی کمک میکنند.
۲. شناسایی مسائل اجتماعی و حقوقی:
این سازمان ها با بررسی و شناسایی مسائل اجتماعی و حقوقی، از جمله تبعیض، فقر، سوءاستفاده، تعرض و غیره، به افزایش حساسیت مردم نسبت به مسائل اجتماعی و حقوقی کمک میکنند.
۳. تقویت نیروی مردمی:
سازمانهای مردم نهاد با ارائه آموزشهایی درباره مبانی دموکراسی، حقوق شهروندی و غیره، به تقویت نیروی مردمی و ایجاد ظرفیت برای مشارکت در حرکت جنبشی به سمت دموکراسی کمک میکنند.
۴. ارائه پلتفرمهایی برای بیان نظرات:
با ارائه پلتفرمهایی برای بیان نظرات و انتقادات به مردم کمک میکنند و آن ها را همراهی می کنند.
منبع: