نمک زدایی توسط فیلتراسیون

نمک زدایی اولین مرحله فیلتراسیون اب صنعتی است که توسط پکیج های تصفیه انجام میگیرد، پیشگامان تجارت و توسعه پایدار با دو دهه تجربه در تامین پکیج های فرآوری تصفیه اب صنعتی آماده همکاری با کارفرمایان است

کنفرانس جهانی آب و خاک، در 6 دسامبر 2024 در شهر گلاسکو، اسکاتلند برگزار شد. این کنفرانس بستری برای متخصصان آب و خاک را فراهم کرد تا به تبادل دانش خود بپردازند تا راه حل های موجود در آب و خاک را به دست آورند. همانطور که در پستهای پیشین اشاره کردیم، تصفیه فیلتراسیون صنعتی آب بخشهای مختلفی دارد که یکی از این بخشها نمک زدایی است.

اهمیت آب

آب یکی از با ارزش ترین منابع روی کره زمین است. طبق گزارش سازمان ملل، کمبود آن در حال حاضر بیش از 40 درصد از جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار داده است. آماری که زنگ خطر اهمیت آب را در ایران به صدا در می آورد و جستجوی راه حل را طلب می‌کند.

بی آبی در خاورمیانه

کشورهایی که احتمالاً در سال 2040 دچار کم آبی خواهند شد، مؤسسه منابع جهانی (WRI)، یک سازمان جهانی که به دنبال ایجاد شرایط برابری و رفاه از طریق مدیریت پایدار منابع طبیعی است، از مجموعه‌ای از مدل‌های اقلیمی و سناریوهای اجتماعی-اقتصادی برای ارزیابی کم آبی – هنگام تقاضا برای آب استفاده کرد. بالاتر از مقدار موجود است – از 167 کشور تا سال 2040.

قدم نخست فیلتراسیون

نمک زدایی اولین مرحله فیلتراسیون تصفیه آب صنعتی است که شامل حذف مواد معدنی (عمدتاً نمک) از آب دریا از طریق فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی است. راه حل کلیدی برای خشکسالی پیش رو افزایش ظرفیت واحدهای آب شیرین کن و در عین حال کاهش اثرات زیست محیطی آنهاست.
شرکت پیشگامان تجارت و توسعه پایدار به عنوان تامین کننده واحدهای فیلتراسیون و تصفیه آب صنعتی در ایران بیش از دو دهه فعالیت دارد.

شرح فرآیند نمک زدایی

شامل دو مرحله اصلی می‌باشد:

  1. اسمز معکوس
  2. تقطیر سازی

اسمز معکوس

همانطور که که پیشتر به آن پرداختیم یک فناوری تصفیه آب است که در مصارف صنعتی کاربرد بسیار دارد. رویه های جاری در این مرحله شامل پیش تصفیه، تحت فشار قرار سازی، جداسازی و پس تصفیه می‌باشد.

تقطیر سازی

در این فرآیند چهار مرحله وجود دارد که به آنها می‌پردازیم:

  • حرارت دهی: آب دریا یا آب شور برای تولید بخار حرارت داده می شود که نمک و ناخالصی هایی را به شکل کریستال نمک بر جای می‌گذارد.
  • چگالش: بخار سرد شده و دوباره به آب شیرین مایع تبدیل می شود و نمک و ناخالصی ها در واحد تقطیر باقی می‌ماند.
  • جمع‌آوری: آب شیرین جمع‌آوری‌شده از فرآیند تقطیر سپس ذخیره یا تصفیه می‌شود تا نیازهای کیفی آب را برآورده کند.
  • دفع آب نمک: برای جلوگیری از اثرات زیست محیطی، آب نمک غلیظ باقی مانده در واحد تقطیر باید به درستی دفع شود.

جمع بندی کلی

هم اسمز معکوس و هم تقطیرسازی فرآیندهای نمک زدایی تصفیه آب موثر هستند که هر کدام مزایا و ویژگی‌های خود را دارند. انتخاب فرآیند نمک زدایی به عواملی مانند کیفیت آب ، بهره وری انرژی، ملاحظات هزینه و الزامات پروژه بستگی دارد. نمک زدایی نقش مهمی در تامین آب شیرین در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند ایفا می کند و می تواند با استفاده از منابع آب جایگزین مانند آب دریا یا آب شور به کاهش مصرف آب کمک کند.

درباره ما

شرکت پیشگامان ماموریت دارد تا با بهره گیری و آموزش نیروهای فنی و مهندسی کار آمد و فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر و بکارگیری آنان در واحدهای مختلف اعم از بازاریابی و فروش ، بازرگانی و مهندسی ، ضمن ترجمه صحیح نیازمندی های صنعت جهت ارائه به شرکت های معتبر خارجی ، مشاور قابل اعتمادی برای صنعت کشور جهت تهیه و تامین و انتخاب بهترین گزینه ها جهت حل مشکلات و محدودیت ها در نتیجه افزایش بهره وری واحدهای متقاضی گردد.

آخرین مقالات

This site is registered on wpml.org as a development site.