الکتروموتور چیست؟

تمامی وسایل الکتریکی که در طول روز با آن ها سروکار داریم و باعث آسانتر شدن زندگی روزمره ما شده اند دارای الکتروموتور هستند. حال الکتروموتور چیست؟ چه کربردهایی دارد؟ تاریخچه آن چیست؟ و …
در این مقاله تلاشمان بر این است که به تمامی سؤالات شما درباره الکتروموتور پاسخ دهیم.

 

الکتروموتور چیست؟

به هر وسیله ای که انرژی الکتریکی را با استفاده از پدیده های الکترومغناطیسی به انرژی مکانیکی و حرکت تبدیل می کند الکتروموتور یا موتورالکتریکی می گویند.
موتورهای الکتریکی انرژی مکانیکی و حرکت خود را با برهمکنش رساناهایی که جریان را به میدان مغناطیسی حمل می کنند، ایجاد می کند.
الکتروموتور ها در نحوه قرارگرفتن رسانا، میدان مغناطیسی، میزان کنترلی که می توان برروی انرژی مکانیکی، سرعت و موقعیت اعمال کرد با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه انواع الکتروموتورها و کاربرهایشان را به اختصار توضیح می دهیم.

 

ساختار الکتروموتور به چه صورت است؟

درکل الکتروموتورها از یک استاتور(ثابت است) و روتور (حرکت می کند) تشکیل شده اند. همچنین دارای دو جزء الکتریکی شامل آهنرباها و یک آرمیچر هستند که یکی از آن ها به استاتور و دیگری به روتور متصل است و با هم یک مدار مغناطیسی ایجاد می کنند.

 

الکتروموتور

 

تکامل موتورهای الکتریکی

مایکل فارادی، فیزیکدان بریتانیایی، یکی از مهم ترین دانشمندان قرن نوزدهم است که در کشف و توسعه موتورهای الکتریکی مشارکت زیادی داشته است. فارادی در سال 1821 با استفاده از آهنربا و میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط جریان الکتریکی به چرخش موفق سیم دست یافت.

 

موتور الکتریکی چگونه کار می کند؟

موتور الکتریکی با استفاده از اصول الکترومغناطیسی عمل می کند. یعنی هنگامیکه جریان الکتریکی در یک میدان مغناطیسی وجود دارد، نیرو ایجاد می شود. این نیرو برروی حلقه ی سیم موجود در میدان مغناطیسی گشتاور ایجاد می کند که باعث چرخش موتور می شود.

 

تفاوت ژنراتور و موتور الکتریکی در چیست؟

ژنراتورها انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند، در حالی که موتورهای الکتریکی انرژی الکتریکی را به چرخش و انواع مختلف انرژی مکانیکی تبدیل می کنند.

 

معرفی انواع موتورهای الکتریکی

موتورهای الکتریکی دارای طرح و ویژگی های عملکردی و ایمنی متفاوتی هستند و به طور کلی به دو دسته جریان متناوب(AC) و جریان مستقیم (DC) تقسیم می شوند.

مهم ترین تفاوت بین این دو موتور منبع تغذیه آن ها است و هر کدام از آن ها ویژگی و کاربردهای خاص خودشان را دارند.
موتورهای AC می‌توانند تجهیزات پیچیده و ظریف‌تری را هدایت کنند، در حالی که موتورهای DC معمولاً برای تأمین انرژی تجهیزات بزرگ‌تری که نیاز به نگهداری و کنترل کمتری دارند استفاده می‌شوند. از آنجایی که موتورهای AC می توانند گشتاور بیشتری تولید کنند، بسیاری از صنعتگران معتقدند که آنها از موتورهای DC قدرتمندتر هستند.

 

معرفی انواع موتورهای الکتریکی

 

موتورهای DC:

موتور DC به عنوان دسته ای از موتورهای الکتریکی تعریف می شود که انرژی الکتریکی جریان مستقیم را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. درکل هر موتور الکتریکی که با جریان مستقیم یا DC کار می کند، موتور DC نامیده می شود.

 

موتورهای AC:

موتور AC موتوری است که جریان متناوب را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. استاتور و روتور قطعات مهم موتورهای AC هستند. استاتور قسمت ثابت موتور است و روتور قسمت دوار موتور است.

 

موتورهای الکتریکی چه کاربردهایی دارند؟

تمامی وسایل الکتریکی که در زندگی روزمره با آن ها سروکار داریم تا تمامی ماشین آلات صنعتی و … دارای الکتروموتور هستند. یخچال، ماشین، لپ تاپ، سی دی درایور، کولر و … همگی دارای موتور الکتریکی هستند.

 

آیا موتور DC قدرتمندتر است یا موتور AC؟

موتورهای AC و DC در اندازه و قدرت و کاربری های مختلف هستند و باید متناسب با نیاز از هرکدام از آن ها استفاده کرد.
موتورهای AC معمولاً قدرتمندتر از موتورهای DC هستند زیرا می توانند گشتاور بیشتری را با جریان بالاتر ایجاد کنند.

 

شرکت پیشگامان تجارت و توسعه پایدار در زمینه تأمین تجهیزات نیروگاهی و برقی و فروش انواع الکتروموتورهای DC و AC از برندهای معتبر دنیا می تواند به شما کمک کند.

درباره ما

شرکت پیشگامان ماموریت دارد تا با بهره گیری و آموزش نیروهای فنی و مهندسی کار آمد و فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر و بکارگیری آنان در واحدهای مختلف اعم از بازاریابی و فروش ، بازرگانی و مهندسی ، ضمن ترجمه صحیح نیازمندی های صنعت جهت ارائه به شرکت های معتبر خارجی ، مشاور قابل اعتمادی برای صنعت کشور جهت تهیه و تامین و انتخاب بهترین گزینه ها جهت حل مشکلات و محدودیت ها در نتیجه افزایش بهره وری واحدهای متقاضی گردد.

آخرین مقالات

This site is registered on wpml.org as a development site.