تعامل یا کنش جهانی یعنی چه، به توانایی افراد برای برقراری ارتباط در سرتاسر زمین، صرف نظر از موقعیت جغرافیایی با یکدیگر دارند، اشاره دارد. این تعریف از اواخر قرن بیستم، با افزایش سیستم های ارتباطی مبتنی بر اینترنت و اختراع سایت های رسانه های اجتماعی امکان پذیر شده است.
تعامل در روابط جهانی
با ایجاد تعامل در روابط با همه کشورهای جهان، منطبق با منافع ملی، توسعه اقتصادی و نیاز صلح و امنیت منطقهو جهان برای رشد و پویایی برای کشورهای دنیا پدید میآید.
مشارکت سازنده با دنیا
هنگامی که سیاستهای یک کشور با سایر کشورها اعم از کشورهای همسایه و سایر کشورهای با دیدگاه جهانی و همراه با گفتگوی سازنده و گوش شنوا داشتن در قبال کاستی ها و میل به پیشرفت روابط به منظور عبور از بحران ها توسط یکدیگر باشد.
روابط سازنده با جهان ضامن امنیت
توازن و مذاکره در سیاست خارجی با همه کشورهای جهان میتوانید در تعیین نقش سیاستهای بین المللی تاثیر گذار باشد، تعامل سازنده با همه کشورهای جهان بویژه کشورهای جهان اول، با تاکید بر محوریت منافع ملی آثار خوشایندی در سیاست داخلی بر معیشت مردم میتواند ایفا کند.
تعامل برای مردم
رفاه اقتصادی و تامین آیندهای روشن و با ثبات برای مردم به منظور ارتقای کرامت آنها در تعامل با جهان است. شنیده شدن سخن نخبگان، و مدیران صنعت و تعامل با آنها از سوی دولتمردان، از شدت نگرانیها می کاهد و امکان حل مسائل و رفع معضلات به طریق مسالمتآمیز را میسر می نماید. دولتمردان با توجه به مشکلات کشور، باید از طریق افراد برجسته به دنبال حل مشکلات موجود کشور باشند.