آشنایی با الکتروموتور و انواع آن

آشنایی با موتورالکتریکی و انواع آن

آشنایی با الکتروموتور و انواع آن

تقریبا هر وسیله الکتریکی که در اطراف خود مشاهده می‌کنید، به یک موتور الکتریکی نیاز دارد. از لپ تاپ تا یخچال و هود همگی از یک الکتروموتور بهره می برند. اما الکتروموتور چیست و چرا تا این اندازه به آن نیاز داریم؟ صنایع گوناگون به چه نوعی از موتور الکتریکی نیاز دارند؟ با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا درباره این موضوع اطلاعات جالبی کسب کنید.

تاریخچه موتورالکتریکی

به اعتقاد برخی افراد، الکتروموتور یکی از بزرگترین اختراعات بشریت است. بنا به همین دلیل نمیتوان اختراع این دستگاه را تنها متعلق به یک نفر دانست. الکتروموتور به شکل اولیه توسط مایکل فارادی ساخته شد. اما روند پیشرفت و تبدیل شدن آن به شکل امروزی توسط نیکولا تسلا در اواخر قرن 19 اتفاق افتاد. بنابراین میتوانیم بخشی از راحتی زندگی امروزه را مدیون این دانشمند آمریکایی بدانیم.

تسلا را میتوان پدر الکتروموتور دانست
تسلا را میتوان پدر الکتروموتور مدرن دانست

ماهیت الکتروموتور و نحوه عملکرد آن

به زبان ساده، الکتروموتور تبدیل کننده انرژی الکتریسیته به انرژی مکانیکی است. بنابراین مصارف خانگی تا صنایع سنگین همگی نیاز به وجود این دستگاه دارند و میتوان بیان داشت بدون وجود الکتروموتور عملا زندگی در عصر مدرن ناممکن می‌شود! همانطور که گفتیم این دستگاه نوعی مبدل انرژی است. با وصل کردن دستگاه به منبع انرژی الکتریکی، تعاملی بین میدان مغناطیسی تعبیه شده درون دستگاه و سیم پیچ اتفاق می افتد، که این امر منجر به تولید نیرو می‌شود.

برای درک بهتر نوع عملکرد این دستگاه از یک مثال ساده کمک می‌گیریم. به طور مثال لپ تاپ یا کامپیوتر خانگی خود را تصور کنید. زمانی‌که دیسک فشرده را وارد این سیستم می‌کنید، الکتروموتور باعث می‌شود دیسک چرخیده و اطلاعات آن خوانش شود. چرخش هوای درون لپ تاپ شما نیز به کمک الکتروموتور اتفاق می افتد.
حالا که به طور خلاصه با ماهیت این دستگاه آشنا شده اید، به معرفی انواع الکتروموتور می‌پردازیم.

نمونه ای از الکتروموتور
یک نمونه از الکتروموتورهای موجود در بازار

انواع گوناگون موتور الکتریکی

جنس بدنه الکتروموتور بنا به نیاز، می‌تواند انواع گوناگونی از جمله آلومینیوم و چدن داشته باشد. البته قابل ذکر است موتورهای الکتریکی از لحاظ ولتاژ، توان، دور موتور و سیم پیچی نیز باهم تفاوت دارند. به طورکلی الکتروموتورها به انواع AC، DC تقسیم می‌شوند. جالب است بدانید الکتروموتور DC در صنایعی مانند فولاد یا سیمان بیشتر کاربرد دارد و صنایعی مانند پتروشیمی و غذایی، اکثرا به الکتروموتور AC نیاز دارند.
اغلب موتورهای الکتریکی به شکل چرخشی، دوار، ساخته می‌شوند اما در بازار، الکتروموتورهای خطی نیز موجود هستند. همین دامنه وسیع کاربردهای این دستگاه سبب شده ابعاد مختلفی از آن موجود باشد. چراکه از صنایع کشتی سازی، نفت و گاز، اتومبیل سازی، صنایع نیروگاهی تا تاسیسات خانگی همگی به وجود یک الکتروموتور نیاز دارند.
و البته قابل ذکر است که تخصص ما در وارد کردن الکتروموتور برای صنایع زیربنایی و عظیم می باشد. که در ادامه به این موضوع بیشتر می‌پردازیم.

نمونه دیگری از موتورهای الکتریکی
نمونه دیگری از موتورالکتریکی

سخن آخر

باتوجه به دسترسی پیشگامان تجارت و توسعه پایدار به استوک های منطقه و تحویل فوری الکتروموتورها از برندهای شناخته شده و موردتایید، این شرکت تجربه موفق تامین الکتروموتور برای صنایع گوناگونی را در رزومه خود دارد. مفتخریم که تجربه همکاری با ذوب آهن اصفهان، پالایش نفت تهران، پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، صنایع غذایی ماهیدشت کرمانشاه و سازمان های معظم بسیاری را داریم.
از جمله برندهای موتورالکتریکی که امکان وارد کردن آنها از طرف گروه مهندسی بازرگانی پیشگامان تجارت، وجود دارد می‌توان به Simens، abb، schorch و … اشاره کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید همه روزه با مهندسین مجرب ما تماس حاصل فرمایید، یا از طریق لینکدین و اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.

 

درباره ما

شرکت پیشگامان ماموریت دارد تا با بهره گیری و آموزش نیروهای فنی و مهندسی کار آمد و فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر و بکارگیری آنان در واحدهای مختلف اعم از بازاریابی و فروش ، بازرگانی و مهندسی ، ضمن ترجمه صحیح نیازمندی های صنعت جهت ارائه به شرکت های معتبر خارجی ، مشاور قابل اعتمادی برای صنعت کشور جهت تهیه و تامین و انتخاب بهترین گزینه ها جهت حل مشکلات و محدودیت ها در نتیجه افزایش بهره وری واحدهای متقاضی گردد.

آخرین مقالات

This site is registered on wpml.org as a development site.